OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Kyyhkysen käsittely?
Siirry sivulle 1, 2  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Linnustus
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
EZ_
Kanta-asiakas


Liittynyt: 12 Maa 2007
Viestejä: 423

LähetäLähetetty: 14.08.2008 20:13    Viestin aihe: Kyyhkysen käsittely? Vastaa lainaamalla viestiä

Miten käsittelette saaliin?
Missä järjestyksessä avaatte linnun?
neuvoja kaivataan!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
MtJ
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Tou 2004
Viestejä: 10001

LähetäLähetetty: 14.08.2008 20:19    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Öööh miten niin missä järjestyksessä.

Maha auki, suolet pois, nahka pois päältä, seuraava... Nyljen kyyhkyset tai kynin ne, sitten valmistan kokonaisena. Näkisin riistan haaskauksena pelkkien rintalihojen leikkelyn eroon linnusta. Kun kerran elukoita tapetaan, niin ne olisi mielestäni hyvä myös käyttää kokonaan ruuaksi. (Myös maksa ja sydän, vaikkapa koiralle herkuiksi jos ei itse pidä).
_________________
Jos parturi ajaa parran vain niiltä, jotka eivät itse aja partaansa, ajaako hän silloin oman partansa?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
mvh
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Huh 2008
Viestejä: 160

LähetäLähetetty: 14.08.2008 20:32    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

MtJ kirjoitti:
Öööh miten niin missä järjestyksessä.

Maha auki, suolet pois, nahka pois päältä, seuraava... Nyljen kyyhkyset tai kynin ne, sitten valmistan kokonaisena. Näkisin riistan haaskauksena pelkkien rintalihojen leikkelyn eroon linnusta. Kun kerran elukoita tapetaan, niin ne olisi mielestäni hyvä myös käyttää kokonaan ruuaksi. (Myös maksa ja sydän, vaikkapa koiralle herkuiksi jos ei itse pidä).


Muutamasta pulusta mitä tänä vuonna on tullut oon leikannu vaan suoraa rintalihat pois ja muuta en ottanu linnuista.. tämä siksi, että on aikakin itellä sen täkän irti ottaminen joskus sen verran sotkemista ja raatelua, että koitin tuota konstia.
Eipä siitä pulusta paljon sitä lihaa jää ottamatta kun se selkäpuolikin on melki pelkkää luuta ja jaloissa nyt ei oo paljon mitään..sorsasta ny vois jo muutakin ottaa. Rolling Eyes
Tästä voi olla montaa eri mieltä, mutta enpä näe hirveenä haaskauksena jos pelkät rintalihat ottaa pois, on ainakin siisti ottaa ja nopee..

Eli järjestyksessä: höyhenet pois rinnasta.Nahka auki ja puukolla lihat pois.Nopee ja helppo Wink
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
EZ_
Kanta-asiakas


Liittynyt: 12 Maa 2007
Viestejä: 423

LähetäLähetetty: 14.08.2008 21:30    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

kynin linnun, katkoin siivet ja jalat, katkaisin kaulan ja otin nahan pois. Maha auki ja suolet pois. Syötävää jäi aika vähän.

Miten olette kyyhkyn valmistaneet ja minkalaisia riiputusaikoja ennen kypsennystä?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
TTM
Kanta-asiakas


Liittynyt: 18 Elo 2004
Viestejä: 523

LähetäLähetetty: 14.08.2008 22:37    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kyyhkystä tulee otettua kaikki irti, eli nyljettäsessä ensin isot lihanpalat pois, tuon jälkeen kyyhky kattilaan ja antaa porista 30 minuuttia ja hetki jäähtymistä ja sormin lihojen irroitteli luista. Kaikki lihat suikaleikksi, pieni ruskistus valurautapannulla ja tuon jälkeen lihat hautumaan pataan. Sekaan kun lihat on pehmentyneet mausteet ja mahdolliset muut höysteet vaikkapa ruskistetut banaanin viipaleet, ananas, kanttarellikset jne. ja pataan sopii hyvin kerma tai smetanja, mutta ei välttämätöntä.... Tarjoillaan vaikkapa riisin tai paistettujen perunoiden kera, ruokajuomaksi kylmä maito..

Meni hieman väärään osioon, mutta kaiken mahdollisen lihan otan irti kyyhkystä, välillä nylkien välillä kynien. Ei ymmärrä mettämiehiä jotka ottavat vain rintapalat, varmaankin 75 % kyyhkystä jää käyttämättä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
remac
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Tou 2007
Viestejä: 655

LähetäLähetetty: 14.08.2008 22:42    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Itte oon ottanut vain nuo rintapalat kyyhkyistä,muut linnut laitan kokonaasina pataan.
Itte suolistan linnun ja nyppään vain rintapalan pois.Loppu kompostiin
_________________
Nähdään kun nähdään
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Ultima Thule
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Huh 2006
Viestejä: 998

LähetäLähetetty: 14.08.2008 23:12    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

TTM kirjoitti:
Kyyhkystä tulee otettua kaikki irti, eli nyljettäsessä ensin isot lihanpalat pois, tuon jälkeen kyyhky kattilaan ja antaa porista 30 minuuttia ja hetki jäähtymistä ja sormin lihojen irroitteli luista. Kaikki lihat suikaleikksi, pieni ruskistus valurautapannulla ja tuon jälkeen lihat hautumaan pataan. Sekaan kun lihat on pehmentyneet mausteet ja mahdolliset muut höysteet vaikkapa ruskistetut banaanin kuoret, ananas, kanttarellikset jne. ja pataan sopii hyvin kerma tai smetanja, mutta ei välttämätöntä.... Tarjoillaan vaikkapa riisin tai paistettujen perunoiden kera, ruokajuomaksi kylmä maito..

Meni hieman väärään osioon, mutta kaiken mahdollisen lihan otan irti kyyhkystä, välillä nylkien välillä kynien. Ei ymmärrä mettämiehiä jotka ottavat vain rintapalat, varmaankin 75 % kyyhkystä jää käyttämättä.

Arvostan kovasti tuollaisia ekotekoja! Shocked Cool
Itse hyödynnän vain rintalihat.
_________________
Pyydystä&Paista!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
MtJ
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Tou 2004
Viestejä: 10001

LähetäLähetetty: 15.08.2008 06:09    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
riiputusaikoja ennen kypsennystä?


Kyyhky on pienikokoinen lintu. Kellarissa riippuen riittää siis lyhyt aikakin. Jos illalla saa kyyhkysiä, niin aamusella valmistan ruuaksi.

edit; jep, esim. keittämällä saa linnusta irti loputkin lihat. Varsinkin jos on paljon kyyhkyjä, niin loppulihoissa menee hukkaan iso määrä lihaa.
_________________
Jos parturi ajaa parran vain niiltä, jotka eivät itse aja partaansa, ajaako hän silloin oman partansa?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
JokuUkko
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Jou 2007
Viestejä: 8742
Paikkakunta: Turku

LähetäLähetetty: 15.08.2008 10:18    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Täytyy nolona tunnustaa et rintapalat vaan tulee otettua Embarassed Varmasti tulis paremmat maut sapuskaan jos nylkis koko linnun ja valmistais kokonaisena...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
MtJ
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Tou 2004
Viestejä: 10001

LähetäLähetetty: 15.08.2008 12:01    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jos niitä puluja monta saa, niin ei kannata heittää hukkaan vaivalla saatua lihaa. Minä en ainakaan niin paljon kettuja ja supia rakasta, että pulunlihapaistia tarjoilisin.
_________________
Jos parturi ajaa parran vain niiltä, jotka eivät itse aja partaansa, ajaako hän silloin oman partansa?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
hek-a
Kanta-asiakas


Liittynyt: 25 Elo 2006
Viestejä: 588
Paikkakunta: Taikayön tienoo...

LähetäLähetetty: 17.08.2008 10:27    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Riistalintuja ei ole tullut suolistettua moneen vuoteen. Parempina säilyvät, kun ei kärpäset ja pöpöt pääse linnun sisään. Jos on kuuma keli niin linnun voi pistää kaulavaltimoon ja laittaa jalasta riippuun näin tulee veri pois. Kyyhkyllä riiputusta pari päivää ja sitten kynimällä karvat pois tai jos laiskottaa niin rintalihat vaan irti. Koivissa ei mitään syömistä oo, mutta tulee niistä hyvä maku kastikkeeseen tai liemeen.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
JassoL
Kanta-asiakas


Liittynyt: 27 Hei 2006
Viestejä: 212

LähetäLähetetty: 17.08.2008 17:50    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

aloituspäivän kyyhkyistä otin lihat eilen. aina vähintään pari päivää riiputan jos mahdollista. siivistä ja koivista saa tosiaan hyvin makua liemeen.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
MtJ
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Tou 2004
Viestejä: 10001

LähetäLähetetty: 17.08.2008 17:59    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Riistalintuja ei ole tullut suolistettua moneen vuoteen. Parempina säilyvät, kun ei kärpäset ja pöpöt pääse linnun sisään.


Jos osuma on suolilla, niin pulun suolistuksella on kyllä kiire. Ei kannata odotella sitä pommia paria päivää mikä sieltä tussahtaa, kun vatsaontelon avaa. Mutta muuten lie linnut säilyy suolistamattakin.
_________________
Jos parturi ajaa parran vain niiltä, jotka eivät itse aja partaansa, ajaako hän silloin oman partansa?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
hek-a
Kanta-asiakas


Liittynyt: 25 Elo 2006
Viestejä: 588
Paikkakunta: Taikayön tienoo...

LähetäLähetetty: 17.08.2008 19:45    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Joo, ihan totta. Pahasti osumaa saaneet tulee suolistaa heti.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Greifelt
Kanta-asiakas


Liittynyt: 27 Elo 2007
Viestejä: 337

LähetäLähetetty: 17.08.2008 22:15    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kyllä kuulkaas on niin että suolien kanssa ei riiputeta!!!! Ja vielä pari!!
Ja riiputusajoista sen verran että riiputus eli mureuttaminen on lämpötiloista kiinni. Mulla nyrkkisääntönä 20 astetta - max 1 vrk. 10 astetta max 3 vrk. 4 astetta (jääkaappi)menee viikko.
Niin ja niille jotka eivät tiedä niin lihan mureutuminen eli kuolonkankeuden väheneminen loppuu nollassa!

Greifelt

saa kysyä reseptejä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Linnustus Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle 1, 2  Seuraava
Sivu 1 Yht. 2

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com