Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Urban Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 17 Elo 2008 Viestejä: 18
|
Lähetetty: 18.08.2008 21:53 Viestin aihe: |
|
|
Pyrin suolistamaan het. Liian myöhään suolistetun linnun verisuoniin jää verta joka hyytelöityy ellei sitten vuoda ampumahaavoista ulos. Veri pilaa lihaa tehokkaasti. Sama juttu kalan kanssa; välittömästi pistetyn/peratun kalan liha on puhdasta, liian myöhäiseen peratun lihassa näkyy verisuonet.
Jospa sitä olis sorsallakin niin kätevä poistopumppu kuin kalalla että kidukset poistamalla saa pilaantumista hidastettua het kerralla.. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
EsaP Kanta-asiakas
Liittynyt: 22 Syy 2006 Viestejä: 1284 Paikkakunta: Paimio
|
Lähetetty: 19.08.2008 22:03 Viestin aihe: |
|
|
Pistän linnut heti käyttämällä kitalakipistoa. Puukko kitalaesta aivoihin ja lintu roikkumaan jaloistaan. Veri poistuu nätisti ja lihasta tulee vaaleampaa. Linnut suolistan yleensä ennen kotiinlähtöä, lämpimällä kelillä tietysti nopeammin. Itse lihahan ei ala haisemaan kovinkaan nopeasti, mutta huonosti putsatussa linnussa keuhkonpalaset ja selkärangan molemmilla puolilla oleva töhnä (maksa?) alkaa käymään tosi nopeasti elokuisilla keleillä. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
khyl Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Kes 2007 Viestejä: 569 Paikkakunta: Pohjois-Pohjanmaa
|
Lähetetty: 23.08.2008 18:33 Viestin aihe: |
|
|
Heti tulee suolistettua.. _________________ OHI MÄNNÖÖ! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 23.08.2008 20:00 Viestin aihe: |
|
|
"selkärangan molemmilla puolilla oleva töhnä (maksa?)"= munuaiset! _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Jantrao Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 06 Elo 2008 Viestejä: 19 Paikkakunta: Kiiminki/Savukoski
|
Lähetetty: 27.08.2008 10:57 Viestin aihe: Riippuu tilanteesa |
|
|
Jos ammun sorsan veteen kuville mikä on minun lempilijini en suolista heti sillä osuma on poikkeuksetta löytynyt pää-niska akselilta. Vaan sen ehtii ovat läpimiä vielä parin kolmen tunninki päästä. Ja yleensä sorsastus on likasempaa hommaa joten odotan kotia asti jotta saa puhtailla käsillä sisuksia kaivaa. Jos taas olen esim merellä ja tarkoitus olla yötä suolistan heti.
Lentoon ammutut suolistan heti siltä varalta että suolille on käynyt.
Kanalinnut ammun yleensä kiväärillä (mutta jokunen joka vuosi myös havelikolla) ja suolistan heti sillä pikinokka on vailla omaa osaansa kuitenkin, Jalat, maksa ja keuhkot kuulu sille.
Ja roikotukset jaloista yleensä. Taveja en juuri roikota ehkä yön yli. Kanalinnut yleensä tulee jo kylmien aikaan (alle 8 astetta) ja roikotan niitä semmosen 2-4 päivää riippuen keleistä. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Haarp Kanta-asiakas
Liittynyt: 11 Maa 2008 Viestejä: 124
|
Lähetetty: 01.09.2008 13:22 Viestin aihe: |
|
|
Sain tuossa elämäni ensimmäiset kyyhkyt aamulla ja nyt törmäsin sellaiseen asiaan, että mitenkä saa parhaiten nahan irti kyyhkyltä?
Suolistus ei nyt ole sinällään ongelma mutta nahkaa kun aloin ottamaan noin 4-5h jälkeen irti niin tavallisen tiukassa oli. Haluaisin hyödyntää koko linnun mahdollisimman tehokkaasti enkä vain täkkäpaloja, ne nyt tuntuu saavan irti kun mahapuolta hieman venyttää.
Varmaan sama koskee muitakin lintuja. Eli missävaiheessa se nahka helpoiten lähtee jos ei halua kyniä? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
hek-a Kanta-asiakas
Liittynyt: 25 Elo 2006 Viestejä: 588 Paikkakunta: Taikayön tienoo...
|
Lähetetty: 01.09.2008 14:56 Viestin aihe: |
|
|
Nahka lähtee heti lämpimänä tai sitten päivän/kahden riiputuksen jälkeen. Siinä välissä vähän huonommin... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
deadline Kanta-asiakas
Liittynyt: 06 Mar 2004 Viestejä: 2904
|
Lähetetty: 02.09.2008 23:30 Viestin aihe: |
|
|
Jos oon yhen kaks kyyhkyä reissulta saanu niin oon ruukannu ne kyniä. Kyyhkyn höyhen on löyhässä ja homma käy, väitän näin, yhtä nopiasti ku nylkeminen. Nahkassa on myös kaikki se vähä rasva mitä linnussa hentoo olla (=makua).
Täkän ottaminenhan on minuutin homma, kun raottaa takkia ja nostaa takakautta täkän ylös ja katkoo siiventyvistä. Vähä siihen kyyhkyseen enää lihassyitä sen jälkeen jää, mutta periaatehan se on tosiaan se, että kaikki talteen, jos kerran ampumaan on elukan menny. _________________ "Hän oli mahtava metsämies Herran edessä" |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Gerberos Kanta-asiakas
Liittynyt: 22 Syy 2008 Viestejä: 3619 Paikkakunta: E-savo
|
Lähetetty: 03.11.2008 21:25 Viestin aihe: |
|
|
Juu kyllä usein suolet lähtee aika lailla heti, usein myös nahka. Joskus se jää helposti iltaan. Kuollu en tähän päivään ole, enkä pahaa lintua syöny vaikka sen järvi- tai oja- tai purovedellä yleensä pesen.
Itse olen monesti kyyhkyn kyninyt. Vaan on saanu persselästä hampaat irvessä nyhtää höyhenet. Liekö savolaiset kyyhkyt sitkeempiä.
Ja mikä se on teillä pohjosen äijillä että ne metot pitää riiputtaa pisteaidalla ja varmasti tienpuolella ainakin kaks viikkoo. Joku koiruus kai siihenkin liittyy tai näyttäminen.
Ootte kyllä monesti jopa paljon kierompia muutenkin kun myö savolaiset (ihan hyvällä vaan). Eikä etelän turistin pidä teijän juttuja vakavasti ottaa. Vähän kuin se dna:n korvatunturille mainoskin. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Hepe Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Mar 2005 Viestejä: 299 Paikkakunta: ei mistään kotoisin
|
Lähetetty: 09.01.2009 20:16 Viestin aihe: lintujen suolistus |
|
|
Ei oo mikään kiire jos ei oo suolille osunu,eihän sitä kerkee suolistelee ku pitää metästää, en oo huomannu makueroja jos vaikka suolistaa linnut vasta kotiin tullessa,mutta se riiputus on erittäin tärkeä että varmasti kaikki kateelliset ehtii näkemään että voi voi taasko hän on saanu noin paljo mehtoja,kyllä se on tosi että vanhan linnun liha murenee ku riiputtaa,joillaki on jopa täytetty lintuja riiputusasentoon naapureita varten. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
J- Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 03 Mar 2008 Viestejä: 100
|
Lähetetty: 09.01.2009 23:16 Viestin aihe: |
|
|
Harrastan pääasiassa lintujen kuvastusta ja suolistan linnut metsästyksen jälkeen joko paikan päällä tai kotona.
Ennen vanhaan linnut myytiin torilla suolineen joten pieni tuntien viive ei ole tähän verrattuna mitään. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Anttiman Kanta-asiakas
Liittynyt: 04 Maa 2004 Viestejä: 2647
|
Lähetetty: 23.01.2009 03:20 Viestin aihe: |
|
|
Minä olen tähän saakka suolistanut linnut aina heti. Johtavana ideana veren pois laskeminen ja lihan nopea jäähtyminen. Vatsaonteloon olen laittanut kuusen- tai katajanoksan. Kuulin eräältä e-pohjanmaalaiselta paljon lintuja eräksi saaneelta vanhemmalta metsästäjältä, että tämä riiputtaa linnut aina suolineen. Liha on kuulema näin toimien mehevämpää eikä kuivu kuten kävisi suolistettuna. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
pölykeuhko Kanta-asiakas
Liittynyt: 23 Jou 2006 Viestejä: 1908
|
Lähetetty: 24.01.2009 14:43 Viestin aihe: |
|
|
Voi olla kyseisellä herralla ongelmia haju/makuaistin kanssa.. Muutama hauli suolilta läpi ja linnut riippumaan viikoksi niin hyvää ruokahalua vaan ... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Benellihunter Kanta-asiakas
Liittynyt: 21 Jou 2008 Viestejä: 2687 Paikkakunta: Nivala
|
Lähetetty: 25.01.2009 19:52 Viestin aihe: |
|
|
Varmasti on mehevän makuista |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Thöyni_ Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 30 Jou 2008 Viestejä: 18 Paikkakunta: Joensuu, Juuka
|
Lähetetty: 06.03.2009 12:13 Viestin aihe: |
|
|
Bongasin sitten youtubesta helpon tavan putsata fasaani Lähtee nahat ja sisukset molemmat. Vois kokeilla joskus. Jalkojahan tuo ei näytä vaan kuulemma lähtöö niistäkin nahat. Mitenköhän toimis muilla linnuilla |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|