Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Juunas Kanta-asiakas
Liittynyt: 14 Maa 2004 Viestejä: 2397 Paikkakunta: Joensuu
|
Lähetetty: 19.02.2009 13:07 Viestin aihe: Ruokatermokset |
|
|
Tässä talven mittaan on kylmät eväsleivät ja ihan perus nuotiolla paistetut makkarat ruenneet hiukan tökkimään ja tuntuu, että termospullon sisältämän lämpimän kahvin, kaakaon tai mehun lisäksi kaipaisi jotain muutakin lämmikettä metsäeväisiin, mikäli vain mahdollista. Jostain muistin kuulleeni puhuttavan ruokatermoksista ja googlettamalla löytyi osumia mukavasti.
Ruokatermoksissa tuntui kuitenkin olevan jonkin verran eroja, mm. kansien tiiveyden/mallin sekä termosten kestävyyden osalta, joten päätin kysyä täältä muiden käyttäjäkokemuksia ruokatermoksista. Eli minkälaisia (minkä merkkisiä) ruokatermoksia porukalta löytyy ja minkälaisessa käytössä ovat olleet? Myös käyttämienne termosten koko kiinnostaa ja valitsemanne kansimalli/miksi?
Itsellä ei ole hajuakaan minkä kokoista kannattaisi lähteä ostamaan, sillä ruokatermoksia taitaa löytyä 0,5litraisista ylöspäin. Tarvetta olisi yhden tuhdin lämpimän aterian kuljettamiseen mukana metsästysreissuilla, joten olen miettinyt että joko litrankin ruokatermos on liian iso? Kuitenkin tuntuu, että mikäli astiaan jää ruokailun jälkeen vielä evästä, niin loppu ruoka jäähtyy sitten varsin nopeasti ja mitäpä sitä kauheasti ylimääräistä mukana raahaamaankaan.
Kannen suhteen olisi itselläni sellaiset vaatimukset, että se ei vuotaisi vähän nestemmäisempääkään ravintoa, kuten jotain paistilientä vaan olisi täysin tiivis eikä aiheuttaisi yllätyksiä esimerkiksi astian pyöriessä repussa.
Mikäli nyt jollain löytyy kokemuksia näistä ruokatermoksista, niin antakaa tietämättömälle neuvoja ja suosituksia millaista pönttöä kannattaisi lähteä hankkimaan. _________________ Ei se ota jos ei annakkaan |
|
Takaisin alkuun |
|
|
GWP Kanta-asiakas
Liittynyt: 15 Tam 2006 Viestejä: 1442 Paikkakunta: tosi lähellä ruåttia
|
Lähetetty: 19.02.2009 16:59 Viestin aihe: |
|
|
Miksi ihmeessä se soppa häätyy lämpimänä sinne mettään viedä. Mukavastihan tuo lämpenee siinä samaisessa pakissa missä kahvinkin keittää. Ja johan se soppakin huomattavasti kevyempi kuljettaa kun siihen lisää veden vasta mettässä. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
tahaton Kanta-asiakas
Liittynyt: 22 Elo 2008 Viestejä: 1022 Paikkakunta: tunturien yöpuoli
|
Lähetetty: 19.02.2009 18:20 Viestin aihe: |
|
|
Kipin kapin siihen kauppaan missä myydään metsurien tarvikkeita. Siellä niitä on myyty vuosikymmeniä, eikä huonot tuotteet kauan esillä ole. Kuullut sivusta kun on annettu suoraa palautetta, tehos heti ainaki siinä kaupassa. Jos vain viitsii (hyvä vaimo) valmiin aterian aamulla matkaan lämmittää, voi nuotiolla hymyillä kun kaveri polttaa makkaraa. _________________ loputon suo |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Loikka ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 948 Paikkakunta: Kotimaa
|
Lähetetty: 19.02.2009 19:55 Viestin aihe: |
|
|
Mitä tulee tuohon kokoon niin kyllä litranen ruokatermos aikamoinen kaukalo ydelle on... Mittaa kotosalla paljonko vetäset keittoa kerralla ja lisää siihen vähän -siinä sulle mitta. Itse ostaisin max 0.7 litrasen ehkäpä 0.5:llakin tulisi toimeen jos kerran vain syö. Keitoissa vähän sama homma kuin tuon viinan kanssa, miksi sitä vettä korpeen kantamaan kun sitä saa joka lutakosta |
|
Takaisin alkuun |
|
|
petra Kanta-asiakas
Liittynyt: 12 Lok 2006 Viestejä: 2802
|
Lähetetty: 19.02.2009 20:03 Viestin aihe: |
|
|
Sarek(Hammar plast) merkkinen 0,75 lit.pitää erittäin hyvin lämmöt..10 vuoden takuu...voe vejellä suoraan käkättimeen törpöstä.... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Kaurajyrä Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Mar 2006 Viestejä: 214 Paikkakunta: Muurame
|
Lähetetty: 19.02.2009 20:20 Viestin aihe: |
|
|
Ja termoksissa kannattaa suosia, jos hyvän haluaa Thermos merkkisiä.
Tainnut siitä se Suominimikin laitteelle tullut. _________________ Selvinpäin ei saa ja kännissä ei pysty. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
9.3x622 Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Huh 2004 Viestejä: 16755
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
duster Kanta-asiakas
Liittynyt: 21 Hel 2005 Viestejä: 641
|
Lähetetty: 20.02.2009 17:19 Viestin aihe: |
|
|
Pitääpä piruillessaan kahtoo minkämerkkinen ruokatermos jäi mehtäkoulusta tuliaisiks. Ne ainakin toimi hienosti. Semmosella laakeella kannella, että mahtu siitä reijästä suoraan lapioimaan ruokaa suuhun. Niissä säilyi todella hyvin lämpimänä ruoka. Muutamatkin ateriat kerkesi niistä kolmen vuoden aikana nauttimaan Valtimon (valtion) luonnon helmassa...
Kerran jäi ruuat syömätä, kun oli transporter syncron perässä ollut pitkän viikonlopun yli ne eväät... Ei ollut enää lämmintä _________________ Gsp |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Heska Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 1578
|
Lähetetty: 20.02.2009 20:03 Viestin aihe: |
|
|
Mulla on joku ruokatermos jossain, mutta en ole sitä enää liki kymmeneen vuoteen käyttänyt - toivottavasti ei ole jäänyt sapuskat sisälle. Jossain vaiheessa siirryin nimittäin käyttämään erinäisiä puolivalmiita kuivamuonia, siis niitä joihin lisätään vaan kuuma vesi. Osa kaupallista, osa itse tehtyjä (tyyliin kuivattu jauheliha & nuudelit jne). Monenlaista on valmiiksikin tarjolla, alkaen kevyemmistä "lämmin kuppi" tms. tuotteista, ja itse voi rakennella lisää tai ns. pimpata näitä valmiita aterioita. Eihän ne tietenkään ole sama asia kuin joku jämäkkä makkarasoppa tms., mutta luulisin että tuo oma ruokatermoksesta luopuminen johtuu osaltaan omasta laiskuudesta: on jotenkin helpompaa ottaa mukaan vaan kuuma vesi termoksessa, tai keittää se keittimellä reissussa, ja tekaista sopiva sapuska tauolla.
Jos ja kun kuitenkin joku tuollaista on vailla, niin samoilla linjoilla jo aiempien mielipiteiden kanssa, eli ei kannata valita liian suurta. Samoin kannattaa kiinnittää huomiota siihen että termoksen suuaukko on riittävä suuri, sillä ainakin itse aikoinaan tuli nautittua pöperöt kitusiin suoraan siitä termoksesta. Korkin tiiviys on myös aika olennaista, että se tiivistyy kipossa järkevään kohtaan (ettei jää reittejä joista lämpö karkaa) ja että se on tiivis, reisussa kun termos ei välttämäti ole aina samassa asennossa kuin lähtiessä keittiön pöydällä. Itse olen vuosien varrella myös havainnut kantapään kautta sen, että termoksissa ei kannata säästää - huonosti tehty saattaa uutena pitääkin sisällön lämpöisenä, mutta aikaa myöten tuo kyky tuntuu halpiksista katoavan, johtunee ilmeisesti tyhjiön täyttymisestä ilmalla. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
arvo jänis
Liittynyt: 26 Maa 2009 Viestejä: 3
|
Lähetetty: 27.03.2009 06:18 Viestin aihe: |
|
|
Itse laitoin Oulun kärkkäiseltä Hammarplast merkkisen ruokatermoksen hinta 20 ekee.Siinä on pysynyt eväs lämpimänä kun käyttää ensin kuuman veden sisällä sen jälkeen kuuma ruoka sisään.Pystyy lapioimaan ruuan suoraan pullosta kun siinä on iso suuaukko.Vetoisuus on puolilitraa.Plussaa on tiivis korkki,isosuuaukko,ei vie paljon tilaa repussa,kestää kovaa käyttöä.-Pullon päällä voisi olla vielä jokin eristävä kangasmateriaali. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Workkis Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 16 Lok 2007 Viestejä: 40 Paikkakunta: Tampere
|
Lähetetty: 28.03.2009 23:28 Viestin aihe: |
|
|
Itsellä on Airamin teräs malli. En suosittele korkkia missä on se pikalukitus nappi, vaan iha normi kierrekorkki PELKÄSTÄÄN. Sitä soppaa menee kuitenkin sinne korkin rakenteisiin ja pian haisee termos kuolemalta.
T: Kerran söin eväinä kalapihvejä -->koko kesän oli kalapihvejä |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Leimu Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 22 Hel 2009 Viestejä: 75
|
Lähetetty: 31.03.2009 21:13 Viestin aihe: |
|
|
Itsellä on ollut käytössä Retki-terästermos 0,75 litran kokoluokkaa. Itsellä se on yleensä puolillaan ruokaa. Pullo on tiivis eikä vuoda nesteitä. Ei pikakorkkia ja iso suuaukko, josta on helppo laittaa ruoka sisään ja voi kauhoa suoraan uloskin. Käytän töissä pääasiassa tuota ja se pyörii repun pohjalla miten sattuu. Yhdelle hengelle 0,5 terästermos olisi aika hyvä. Itsellä on yleensä puolillaan termos ruokaa ja se on n. 4 tunnin päästä pulloon laittamisesta lämmintä, mutta ei suuta polttavaa. Keitto pitää paremmin kuumuutensa ja mitä täydempään laitat termarin, niin sen kuumempaa on ruoka. Keitot kannattaa laittaa kiehuvana ja muut pöperöt mikrottaa viimetteen päälle kuumaksi, ei auta 2 minuuttia. Termari on kestänyt kovempiakin kolhuja eikä oikeastaan ole pahaa sanottavaa muuta kuin, että seuraa pitää ostaa 0,5 litran luokasta, kun yksin käytän. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Heska Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 1578
|
Lähetetty: 02.04.2009 07:55 Viestin aihe: |
|
|
Semmoinen juttu tuli vielä mieleen, että ruokatermosta voi aika hyvin käyttää myös ruuan valmistukseen (esim. pastat & riisit), ja näin säästää samalla keittimen polttoainetta. Tuollaiset kuivamuonat vaan termokseen ja kiehuva vesi päälle - kansi kiinni ja loikoilua sen vartti, puolituntia mitä ikinä ruoka vaatiikaan, ja muona on valmis. Samalla jää hyvin aikaa muuhun puuhailuun kun ruoka muhii itsekseen termoksen lämmössä. Täytyneekin kaivella se käytöstä poistamani ruokatermos jostain kaapin kätköistä taas hyötykäyttöön.... tai ostaa uusi & parempi. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
japet Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 13 Maa 2009 Viestejä: 71 Paikkakunta: yka
|
Lähetetty: 21.04.2009 23:51 Viestin aihe: |
|
|
Hammer plast 0.5l. 2v. ollu kovassa käytössä töissä, pyöriny milloin missäkin, lommoja joka puolel. Ei mitään moitittavaa. Suosittelen! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|