OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Ruokatermokset

 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Tarvikkeet ja välineet
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Juunas
Kanta-asiakas


Liittynyt: 14 Maa 2004
Viestejä: 2397
Paikkakunta: Joensuu

LähetäLähetetty: 19.02.2009 13:07    Viestin aihe: Ruokatermokset Vastaa lainaamalla viestiä

Tässä talven mittaan on kylmät eväsleivät ja ihan perus nuotiolla paistetut makkarat ruenneet hiukan tökkimään ja tuntuu, että termospullon sisältämän lämpimän kahvin, kaakaon tai mehun lisäksi kaipaisi jotain muutakin lämmikettä metsäeväisiin, mikäli vain mahdollista. Jostain muistin kuulleeni puhuttavan ruokatermoksista ja googlettamalla löytyi osumia mukavasti.

Ruokatermoksissa tuntui kuitenkin olevan jonkin verran eroja, mm. kansien tiiveyden/mallin sekä termosten kestävyyden osalta, joten päätin kysyä täältä muiden käyttäjäkokemuksia ruokatermoksista. Eli minkälaisia (minkä merkkisiä) ruokatermoksia porukalta löytyy ja minkälaisessa käytössä ovat olleet? Myös käyttämienne termosten koko kiinnostaa ja valitsemanne kansimalli/miksi?

Itsellä ei ole hajuakaan minkä kokoista kannattaisi lähteä ostamaan, sillä ruokatermoksia taitaa löytyä 0,5litraisista ylöspäin. Tarvetta olisi yhden tuhdin lämpimän aterian kuljettamiseen mukana metsästysreissuilla, joten olen miettinyt että joko litrankin ruokatermos on liian iso? Kuitenkin tuntuu, että mikäli astiaan jää ruokailun jälkeen vielä evästä, niin loppu ruoka jäähtyy sitten varsin nopeasti ja mitäpä sitä kauheasti ylimääräistä mukana raahaamaankaan.

Kannen suhteen olisi itselläni sellaiset vaatimukset, että se ei vuotaisi vähän nestemmäisempääkään ravintoa, kuten jotain paistilientä vaan olisi täysin tiivis eikä aiheuttaisi yllätyksiä esimerkiksi astian pyöriessä repussa.

Mikäli nyt jollain löytyy kokemuksia näistä ruokatermoksista, niin antakaa tietämättömälle neuvoja ja suosituksia millaista pönttöä kannattaisi lähteä hankkimaan.
_________________
Ei se ota jos ei annakkaan
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
GWP
Kanta-asiakas


Liittynyt: 15 Tam 2006
Viestejä: 1442
Paikkakunta: tosi lähellä ruåttia

LähetäLähetetty: 19.02.2009 16:59    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Miksi ihmeessä se soppa häätyy lämpimänä sinne mettään viedä. Mukavastihan tuo lämpenee siinä samaisessa pakissa missä kahvinkin keittää. Ja johan se soppakin huomattavasti kevyempi kuljettaa kun siihen lisää veden vasta mettässä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
tahaton
Kanta-asiakas


Liittynyt: 22 Elo 2008
Viestejä: 1022
Paikkakunta: tunturien yöpuoli

LähetäLähetetty: 19.02.2009 18:20    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kipin kapin siihen kauppaan missä myydään metsurien tarvikkeita. Siellä niitä on myyty vuosikymmeniä, eikä huonot tuotteet kauan esillä ole. Kuullut sivusta kun on annettu suoraa palautetta, tehos heti ainaki siinä kaupassa. Jos vain viitsii (hyvä vaimo) valmiin aterian aamulla matkaan lämmittää, voi nuotiolla hymyillä kun kaveri polttaa makkaraa.
_________________
loputon suo
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Loikka
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 948
Paikkakunta: Kotimaa

LähetäLähetetty: 19.02.2009 19:55    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mitä tulee tuohon kokoon niin kyllä litranen ruokatermos aikamoinen kaukalo ydelle on... Mittaa kotosalla paljonko vetäset keittoa kerralla ja lisää siihen vähän -siinä sulle mitta. Itse ostaisin max 0.7 litrasen ehkäpä 0.5:llakin tulisi toimeen jos kerran vain syö. Keitoissa vähän sama homma kuin tuon viinan kanssa, miksi sitä vettä korpeen kantamaan kun sitä saa joka lutakosta Wink
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
petra
Kanta-asiakas


Liittynyt: 12 Lok 2006
Viestejä: 2802

LähetäLähetetty: 19.02.2009 20:03    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Sarek(Hammar plast) merkkinen 0,75 lit.pitää erittäin hyvin lämmöt..10 vuoden takuu...voe vejellä suoraan käkättimeen törpöstä....
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Kaurajyrä
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Mar 2006
Viestejä: 214
Paikkakunta: Muurame

LähetäLähetetty: 19.02.2009 20:20    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ja termoksissa kannattaa suosia, jos hyvän haluaa Thermos merkkisiä.
Tainnut siitä se Suominimikin laitteelle tullut.
_________________
Selvinpäin ei saa ja kännissä ei pysty.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
9.3x622
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Huh 2004
Viestejä: 16755

LähetäLähetetty: 19.02.2009 20:52    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

http://www.varuste.net/tuotteet2.asp?_id=3169&nimi=Ruokatermokset

Tuolla olisi muutama malli. Voisin itsekin harkita ruokatermaria.
_________________
Polku on kulkijaansa viisaampi. !&%¤# määrä on vakio.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
duster
Kanta-asiakas


Liittynyt: 21 Hel 2005
Viestejä: 641

LähetäLähetetty: 20.02.2009 17:19    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Pitääpä piruillessaan kahtoo minkämerkkinen ruokatermos jäi mehtäkoulusta tuliaisiks. Ne ainakin toimi hienosti. Semmosella laakeella kannella, että mahtu siitä reijästä suoraan lapioimaan ruokaa suuhun. Niissä säilyi todella hyvin lämpimänä ruoka. Muutamatkin ateriat kerkesi niistä kolmen vuoden aikana nauttimaan Valtimon (valtion) luonnon helmassa...
Kerran jäi ruuat syömätä, kun oli transporter syncron perässä ollut pitkän viikonlopun yli ne eväät... Ei ollut enää lämmintä Laughing
_________________
Gsp
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Heska
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 1578

LähetäLähetetty: 20.02.2009 20:03    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mulla on joku ruokatermos jossain, mutta en ole sitä enää liki kymmeneen vuoteen käyttänyt - toivottavasti ei ole jäänyt sapuskat sisälle. Mr. Green Jossain vaiheessa siirryin nimittäin käyttämään erinäisiä puolivalmiita kuivamuonia, siis niitä joihin lisätään vaan kuuma vesi. Osa kaupallista, osa itse tehtyjä (tyyliin kuivattu jauheliha & nuudelit jne). Monenlaista on valmiiksikin tarjolla, alkaen kevyemmistä "lämmin kuppi" tms. tuotteista, ja itse voi rakennella lisää tai ns. pimpata näitä valmiita aterioita. Eihän ne tietenkään ole sama asia kuin joku jämäkkä makkarasoppa tms., mutta luulisin että tuo oma ruokatermoksesta luopuminen johtuu osaltaan omasta laiskuudesta: on jotenkin helpompaa ottaa mukaan vaan kuuma vesi termoksessa, tai keittää se keittimellä reissussa, ja tekaista sopiva sapuska tauolla.

Jos ja kun kuitenkin joku tuollaista on vailla, niin samoilla linjoilla jo aiempien mielipiteiden kanssa, eli ei kannata valita liian suurta. Samoin kannattaa kiinnittää huomiota siihen että termoksen suuaukko on riittävä suuri, sillä ainakin itse aikoinaan tuli nautittua pöperöt kitusiin suoraan siitä termoksesta. Korkin tiiviys on myös aika olennaista, että se tiivistyy kipossa järkevään kohtaan (ettei jää reittejä joista lämpö karkaa) ja että se on tiivis, reisussa kun termos ei välttämäti ole aina samassa asennossa kuin lähtiessä keittiön pöydällä. Itse olen vuosien varrella myös havainnut kantapään kautta sen, että termoksissa ei kannata säästää - huonosti tehty saattaa uutena pitääkin sisällön lämpöisenä, mutta aikaa myöten tuo kyky tuntuu halpiksista katoavan, johtunee ilmeisesti tyhjiön täyttymisestä ilmalla.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
arvo jänis



Liittynyt: 26 Maa 2009
Viestejä: 3

LähetäLähetetty: 27.03.2009 06:18    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Itse laitoin Oulun kärkkäiseltä Hammarplast merkkisen ruokatermoksen hinta 20 ekee.Siinä on pysynyt eväs lämpimänä kun käyttää ensin kuuman veden sisällä sen jälkeen kuuma ruoka sisään.Pystyy lapioimaan ruuan suoraan pullosta kun siinä on iso suuaukko.Vetoisuus on puolilitraa.Plussaa on tiivis korkki,isosuuaukko,ei vie paljon tilaa repussa,kestää kovaa käyttöä.-Pullon päällä voisi olla vielä jokin eristävä kangasmateriaali.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Workkis
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 16 Lok 2007
Viestejä: 40
Paikkakunta: Tampere

LähetäLähetetty: 28.03.2009 23:28    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Itsellä on Airamin teräs malli. En suosittele korkkia missä on se pikalukitus nappi, vaan iha normi kierrekorkki PELKÄSTÄÄN. Sitä soppaa menee kuitenkin sinne korkin rakenteisiin ja pian haisee termos kuolemalta.

T: Kerran söin eväinä kalapihvejä -->koko kesän oli kalapihvejä
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti MSN Messenger
Leimu
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 22 Hel 2009
Viestejä: 75

LähetäLähetetty: 31.03.2009 21:13    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Itsellä on ollut käytössä Retki-terästermos 0,75 litran kokoluokkaa. Itsellä se on yleensä puolillaan ruokaa. Pullo on tiivis eikä vuoda nesteitä. Ei pikakorkkia ja iso suuaukko, josta on helppo laittaa ruoka sisään ja voi kauhoa suoraan uloskin. Käytän töissä pääasiassa tuota ja se pyörii repun pohjalla miten sattuu. Yhdelle hengelle 0,5 terästermos olisi aika hyvä. Itsellä on yleensä puolillaan termos ruokaa ja se on n. 4 tunnin päästä pulloon laittamisesta lämmintä, mutta ei suuta polttavaa. Keitto pitää paremmin kuumuutensa ja mitä täydempään laitat termarin, niin sen kuumempaa on ruoka. Keitot kannattaa laittaa kiehuvana ja muut pöperöt mikrottaa viimetteen päälle kuumaksi, ei auta 2 minuuttia. Termari on kestänyt kovempiakin kolhuja eikä oikeastaan ole pahaa sanottavaa muuta kuin, että seuraa pitää ostaa 0,5 litran luokasta, kun yksin käytän.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Heska
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 1578

LähetäLähetetty: 02.04.2009 07:55    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Semmoinen juttu tuli vielä mieleen, että ruokatermosta voi aika hyvin käyttää myös ruuan valmistukseen (esim. pastat & riisit), ja näin säästää samalla keittimen polttoainetta. Tuollaiset kuivamuonat vaan termokseen ja kiehuva vesi päälle - kansi kiinni ja loikoilua sen vartti, puolituntia mitä ikinä ruoka vaatiikaan, ja muona on valmis. Samalla jää hyvin aikaa muuhun puuhailuun kun ruoka muhii itsekseen termoksen lämmössä. Täytyneekin kaivella se käytöstä poistamani ruokatermos jostain kaapin kätköistä taas hyötykäyttöön.... tai ostaa uusi & parempi. Wink
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
japet
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 13 Maa 2009
Viestejä: 71
Paikkakunta: yka

LähetäLähetetty: 21.04.2009 23:51    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hammer plast 0.5l. 2v. ollu kovassa käytössä töissä, pyöriny milloin missäkin, lommoja joka puolel. Ei mitään moitittavaa. Suosittelen!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Tarvikkeet ja välineet Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com