Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
eupa Kanta-asiakas
Liittynyt: 25 Tam 2005 Viestejä: 261 Paikkakunta: Satakunta
|
Lähetetty: 02.03.2009 21:38 Viestin aihe: |
|
|
nää on kyllä aina yhtä hyviä!! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Tursas ***
Liittynyt: 06 Syy 2004 Viestejä: 2643
|
Lähetetty: 04.03.2009 16:06 Viestin aihe: |
|
|
1.) Valurautapata kuumaksi ja voita ruskistumaan (silava olisi parempaa).
2.) Poronkäristyslihat jäisenä pataan ja sekoitus, kunnes irronneet toisistaan ja ruskistuneet.
3.) Pataan lisää voita ja perään ½ isoa lanttua, 3 porkkanaa ja pari sipulia. Ei silppuna vaan reiluina palasina.
4.) Vähän aikaa rehuille väriä ja lihat sekaan.
5.) Mausteena ½ kourallista merisuolaa ja maustepippureita.
6.) Päälle tölkki tummaa olutta ja tölkillinen vettä.
7.) Kansi päälle ja pata eilen lämmitettyyn leivinuuniin. Saa olla vajaan tunnin
(tässä ollaan ohjetta kirjoitettaessa menossa)
8.) Perunoiden kuorinta ja siivutus. Siivut sekaan n. 40 minuuttia ennen ruokailua.
Saa nähdä mitä tulee. Luulen että syö ennen kuin selkäänsä ottaa.
Valokuvia ja ihmeellisiä hymiöitä keittelystä ei tarvi. Ne ovat lukutaidottomia varten. Lukutaidottomilla tuskin onnistuu netin käyttökään.
Koirille on omat eväät. _________________ Totuus löytyy Elovenasta. Ongelmana on vain se, ettei kukaan tiedä, mistä paketista. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
esteri Kanta-asiakas
Liittynyt: 06 Maa 2004 Viestejä: 3918
|
Lähetetty: 04.03.2009 17:33 Viestin aihe: |
|
|
Tursas kirjoitti: |
Valokuvia ja ihmeellisiä hymiöitä keittelystä ei tarvi. Ne ovat lukutaidottomia varten. Lukutaidottomilla tuskin onnistuu netin käyttökään.
|
Näin justiinsa.
Tässä syksyllä ammuttu karhu. ----
Tässä hirvi, komia 24 piikkinen. ----
Tässä naapurin muija alasti lumihangessa uimassa, ei huomannu kun kuvasin... ----
Jne jne...
Mitäpä te niillä kuvilla . |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Tursas ***
Liittynyt: 06 Syy 2004 Viestejä: 2643
|
Lähetetty: 04.03.2009 19:54 Viestin aihe: |
|
|
Noh noh, en koskaan ole nähnyt missään keittokirjassa enkä edes kotitalouskirjassa tuhottomasti kuvia mistään keitoksesta ja kyllä miillä ohjeilla jokainen normaalijärkinen on oppinut kokkaamaan.
Jos 24-piikkistä sarvipäätä keitetään kokonaisena, se on kyllä ehdottomasti kuvan paikka. Siitäkään ei tarvi kovin montaa kuvaa keittelyn eri vaiheista.
Mutta pöperö tuli syötyä. _________________ Totuus löytyy Elovenasta. Ongelmana on vain se, ettei kukaan tiedä, mistä paketista. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Punajalaka Kanta-asiakas
Liittynyt: 04 Tam 2006 Viestejä: 3187 Paikkakunta: :)
|
Lähetetty: 04.03.2009 22:21 Viestin aihe: |
|
|
No eipä niistä kuvista kyllä haittaakaan ole, ei ainakaan siinämäärin, ku ilimanaikasessa marinassa.
Tursas kirjoitti: | Lukutaidottomilla tuskin onnistuu netin käyttökään. |
Tuo on kyllä nii väärin, jos satut yhtää tuntee nykyajan pikku kersoja, tokihan se lukutaidottomuus vähän (onneksi) hankaloittaa sitä.
No sori, korjasin vääryyden, vaikka kyllähän esterikin YO lainauksen allekirjoitti? _________________ No ehä minä, mutta muut.
Viimeinen muokkaaja, Punajalaka pvm 04.03.2009 23:06, muokattu 1 kertaa |
|
Takaisin alkuun |
|
|
esteri Kanta-asiakas
Liittynyt: 06 Maa 2004 Viestejä: 3918
|
Lähetetty: 04.03.2009 22:59 Viestin aihe: |
|
|
Ei tainnu kyllä esteri tuota kirjoittaa, ehkä lainasin... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
whiski Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 01 Hel 2009 Viestejä: 106 Paikkakunta: Turku
|
Lähetetty: 05.03.2009 10:23 Viestin aihe: |
|
|
Vaikka en mistään mitään ymmärrä, niin on se mukava katsoa kuvia ja samalla lukea jutun kuvan vierestä. Havainnollistaa tämmöiselle puupäällekin mitä tehdään
Joten tervetuloa Suomen pelkokertoimeen, tänään vuorossa Kotikokin erikoinen! _________________ Wanha wirttynyt Whiski |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Wikke Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Elo 2004 Viestejä: 9505
|
Lähetetty: 05.03.2009 11:16 Viestin aihe: |
|
|
Tärppi kirjoitti: | Ei tuota nyt voi kerrassaan verrata "Karjalan Paistiin"
Mulla tuo edesmennyt Iita-mummo (Muolaan-pitäjästä) neuvoi mulle jo pienenä poikana, miten kunnon Karjalanpaisti tehdään...
Olutta, eikä valkosipulia ollut sota-aikaan saatavana, joten oli tyydyttävä kaskinauriiden ja porkkanoiden makuun.
Sipulia tietenkin löytyi, mutta muuten sikapossua ja jopa hieman naudanlihaakin tuohon laitettiin.
Kaikella kunnioituksella herra Vilperi teitä kohtaan, mutta et sinä karjalaisista ruoista tiedä mittään |
Öö-onko koordidaatteja antaa sille paikalle, missä tämä pyhä, ja ainoa oikea karjalanpaistin resepti on hakattu perukallioon? Jostain syystä aina kun kyseisetä ruuasta tulee puhetta, se johtaa jonkin moiseen vääntöön.
Voisi kuvitella että pataan on mäiskitty just sitä mitä sillä hetkellä ollut hollilla, tyyliin pyttipannu, tai pitsa. (Joo joo, pyhäin häväistys verrata, ei kun naruun.) Lihat sitä mitä löytyy, tai ekana menossa huonoksi, jos porkkanaa ei sattumoisin ole, niin voi voi, onhan tuossa tuo lanttu... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
tetri Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Huh 2005 Viestejä: 7344
|
Lähetetty: 08.04.2009 17:24 Viestin aihe: |
|
|
Nostetaan, niin ovat kootusti... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|
|
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa Et voi äänestää tässä foorumissa
|
|