OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Vilperin laiskurin pata!
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
eupa
Kanta-asiakas


Liittynyt: 25 Tam 2005
Viestejä: 261
Paikkakunta: Satakunta

LähetäLähetetty: 02.03.2009 21:38    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

nää on kyllä aina yhtä hyviä!!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Tursas
***


Liittynyt: 06 Syy 2004
Viestejä: 2643

LähetäLähetetty: 04.03.2009 16:06    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

1.) Valurautapata kuumaksi ja voita ruskistumaan (silava olisi parempaa).
2.) Poronkäristyslihat jäisenä pataan ja sekoitus, kunnes irronneet toisistaan ja ruskistuneet.
3.) Pataan lisää voita ja perään ½ isoa lanttua, 3 porkkanaa ja pari sipulia. Ei silppuna vaan reiluina palasina.
4.) Vähän aikaa rehuille väriä ja lihat sekaan.
5.) Mausteena ½ kourallista merisuolaa ja maustepippureita.
6.) Päälle tölkki tummaa olutta ja tölkillinen vettä.
7.) Kansi päälle ja pata eilen lämmitettyyn leivinuuniin. Saa olla vajaan tunnin
(tässä ollaan ohjetta kirjoitettaessa menossa)
8.) Perunoiden kuorinta ja siivutus. Siivut sekaan n. 40 minuuttia ennen ruokailua.

Saa nähdä mitä tulee. Luulen että syö ennen kuin selkäänsä ottaa.
Valokuvia ja ihmeellisiä hymiöitä keittelystä ei tarvi. Ne ovat lukutaidottomia varten. Lukutaidottomilla tuskin onnistuu netin käyttökään.

Koirille on omat eväät.
_________________
Totuus löytyy Elovenasta. Ongelmana on vain se, ettei kukaan tiedä, mistä paketista.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
esteri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Maa 2004
Viestejä: 3918

LähetäLähetetty: 04.03.2009 17:33    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tursas kirjoitti:

Valokuvia ja ihmeellisiä hymiöitä keittelystä ei tarvi. Ne ovat lukutaidottomia varten. Lukutaidottomilla tuskin onnistuu netin käyttökään.


Näin justiinsa.

Tässä syksyllä ammuttu karhu. ----
Tässä hirvi, komia 24 piikkinen. ----
Tässä naapurin muija alasti lumihangessa uimassa, ei huomannu kun kuvasin... ----
Jne jne...

Mitäpä te niillä kuvilla Wink .
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Tursas
***


Liittynyt: 06 Syy 2004
Viestejä: 2643

LähetäLähetetty: 04.03.2009 19:54    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Noh noh, en koskaan ole nähnyt missään keittokirjassa enkä edes kotitalouskirjassa tuhottomasti kuvia mistään keitoksesta ja kyllä miillä ohjeilla jokainen normaalijärkinen on oppinut kokkaamaan.

Jos 24-piikkistä sarvipäätä keitetään kokonaisena, se on kyllä ehdottomasti kuvan paikka. Siitäkään ei tarvi kovin montaa kuvaa keittelyn eri vaiheista.

Mutta pöperö tuli syötyä.
_________________
Totuus löytyy Elovenasta. Ongelmana on vain se, ettei kukaan tiedä, mistä paketista.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Punajalaka
Kanta-asiakas


Liittynyt: 04 Tam 2006
Viestejä: 3187
Paikkakunta: :)

LähetäLähetetty: 04.03.2009 22:21    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

No eipä niistä kuvista kyllä haittaakaan ole, ei ainakaan siinämäärin, ku ilimanaikasessa marinassa.

Tursas kirjoitti:
Lukutaidottomilla tuskin onnistuu netin käyttökään.


Tuo on kyllä nii väärin, jos satut yhtää tuntee nykyajan pikku kersoja, tokihan se lukutaidottomuus vähän (onneksi) hankaloittaa sitä.

No sori, korjasin vääryyden, vaikka kyllähän esterikin YO lainauksen allekirjoitti?
_________________
No ehä minä, mutta muut.


Viimeinen muokkaaja, Punajalaka pvm 04.03.2009 23:06, muokattu 1 kertaa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
esteri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Maa 2004
Viestejä: 3918

LähetäLähetetty: 04.03.2009 22:59    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ei tainnu kyllä esteri tuota kirjoittaa, ehkä lainasin... Rolling Eyes
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
whiski
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 01 Hel 2009
Viestejä: 106
Paikkakunta: Turku

LähetäLähetetty: 05.03.2009 10:23    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Vaikka en mistään mitään ymmärrä, niin on se mukava katsoa kuvia ja samalla lukea jutun kuvan vierestä. Havainnollistaa tämmöiselle puupäällekin mitä tehdään Embarassed

Joten tervetuloa Suomen pelkokertoimeen, tänään vuorossa Kotikokin erikoinen!
_________________
Wanha wirttynyt Whiski
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Wikke
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Elo 2004
Viestejä: 9505

LähetäLähetetty: 05.03.2009 11:16    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tärppi kirjoitti:
Ei tuota nyt voi kerrassaan verrata "Karjalan Paistiin" Wink
Mulla tuo edesmennyt Iita-mummo (Muolaan-pitäjästä) neuvoi mulle jo pienenä poikana, miten kunnon Karjalanpaisti tehdään...
Olutta, eikä valkosipulia ollut sota-aikaan saatavana, joten oli tyydyttävä kaskinauriiden ja porkkanoiden makuun.
Sipulia tietenkin löytyi, mutta muuten sikapossua ja jopa hieman naudanlihaakin tuohon laitettiin.

Kaikella kunnioituksella herra Vilperi teitä kohtaan, mutta et sinä karjalaisista ruoista tiedä mittään Laughing


Öö-onko koordidaatteja antaa sille paikalle, missä tämä pyhä, ja ainoa oikea karjalanpaistin resepti on hakattu perukallioon? Very Happy Jostain syystä aina kun kyseisetä ruuasta tulee puhetta, se johtaa jonkin moiseen vääntöön.

Voisi kuvitella että pataan on mäiskitty just sitä mitä sillä hetkellä ollut hollilla, tyyliin pyttipannu, tai pitsa. (Joo joo, pyhäin häväistys verrata, ei kun naruun.) Lihat sitä mitä löytyy, tai ekana menossa huonoksi, jos porkkanaa ei sattumoisin ole, niin voi voi, onhan tuossa tuo lanttu...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
tetri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Huh 2005
Viestejä: 7344

LähetäLähetetty: 08.04.2009 17:24    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Nostetaan, niin ovat kootusti...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3
Sivu 3 Yht. 3

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com