OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Vilperin nykyaikaistettu versio karjalanpaistista!
Siirry sivulle 1, 2, 3, 4, 5  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 20.03.2009 17:00    Viestin aihe: Vilperin nykyaikaistettu versio karjalanpaistista! Vastaa lainaamalla viestiä

Yleisön pyynnöstä tämä on pakko julkaista ja joitakin jopa kitkeriä kommenntteja löytyy sitten kuvateksteistä! Wink
Me ei enää eletä jollain viiskytluvulla joten pienet päivitykset meidän ruokavalioomme ovat lekureiden mukaankin täysin aiheellisia. Laughing

Kaupasta ostettua karjalanpaistilihaa (eipä muuten nykyään enää löydy mistään suhdetta 60% nautaa/40% sikaa) suhteena 40/60 sika/nauta
Mettämies korvaa tuon naudan hirven tai muun riistan lihalla ja suhteuttaa possun määrän lihan mukaan. Pikkasen rasvaa joukkoon ruskistusta ajatellen koska muuta valmistusmuotoa ei käytetä kuin uunia.


Värit haettu 250 asteisesta uunista ja lisätään seuraavaksi vähän makua tsydeemiin.



Eli tässä käytettävät rehut ja mausteet.


Pippurit, suolat ja Kanarialainen Mojokastike laitettu makua antamaan huomioiden se että rehuja tulee suurinpiirtein saman verran kuin lihojakin.


Puoli pulloa kuravettä joukkoon ja rehujen pilkontaan.


Ensinnäkin tuo kaupan nk. "keittojuurespaketti" antaa paljonkin toivomisen varaa; hyvä puoli on se että sieltä löytyi lanttua, porkkanaa, palsternakkaa, selleriä ihan kivasti tämän annoksen tekoon, mutta purjon ja persiljan kohdalta annos oli vähintäänkin riittämätön. No kuitenkin; yksi reilu sipuli ja muutama valkkarin kynsi joukkoon mukaan ja jopa perheen emännätkin tykkää terveyspolitiikasta ja se uroskokki saa nauttia lopputuloksesta vaikka santsaten ilman emännän puuttumista asiaan.


Ainekset sekaisin ja nestettä n. 1/2 litraa ja uuniin hautuumaan.


!75 pykälää lämpöä ja kansi päälle ja eiku vartoomaan.


Pari kertaa sekoitettu hautumisvaiheessa ja tarpeen mukaan nestettä lisäilty. Nyt valmiina joten Bon Appetit!


Uroskokin parhaat kiitokset; nirsolle pystärillekin kelpaa isännän tuotokset!!

_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
tetri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Huh 2005
Viestejä: 7344

LähetäLähetetty: 20.03.2009 17:50    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Pyöräytit sitten juuresssopan... Surprised
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 20.03.2009 18:24    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

tetri kirjoitti:
Pyöräytit sitten juuresssopan... Surprised


Nuo lekureidenkin ohjeet tarvii jossain vaiheessa tässä iässä ottaa jo tosissaan ja noiden rehujen käytön myötä saadaan lisää makua siihen täysin perinteiseen paistiin mikä ei ole ollenkaan huono asia. Kokeilkaa jos ei muuten kuin piruuttaan, niin emännän kiitokset ovat taattuja ja kyllä se keitettyjen perunoiden tai muussin kera maistuu uroksillekin.
Varsinkin nuo vanhanajan juurekset ovat erittäin hyviä maunantajia ja sitähän noi nykyään entiset emännät joskus 1800 luvulla käyttivät muiden mausteiden sijasta. Silloinen metodihan oli usein; aamulla ainekset pyttyyn ja uuniin ja kun sitten joskus ehdittiin ruokapöytään, niin oli valmista evästä mitä tarjota. Rolling Eyes
Kukaan tuskin kiistää sitä tosiasiaa että tuossakin sapuskassa on erilaiset ravintoaineet kohdillaan ja vatsaystävällisessä muodossa.
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Loikka
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 948
Paikkakunta: Kotimaa

LähetäLähetetty: 20.03.2009 18:52    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Koiranruokaan ei kannattaisi kovin voimakkaita mausteita laittaa. Samoin koira ei tarvitse juurikaan suolaa... Se on ihan hyvä, että koira saa sekä eloperäistä tuotetta ja kasviksia, mutta molemmat olisi hyvä tarjota koiralle kypsentämättä niin kestää ravintoaineet paremmin tallessa Wink

Uskalsitko itse muuten maistaa?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
Hylsysoppa
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Huh 2006
Viestejä: 2927
Paikkakunta: suomi

LähetäLähetetty: 20.03.2009 19:25    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Vilperi on lisänny nimen omaan joukkoon kuravettä.
(Karjala oluiden irvikuva)
Mites noin vähän valkosibulaa? Oletko nyt aivan varma että riittää?
Mitäs tuo las palmas kastike oikein on? Laughing
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 20.03.2009 19:54    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Loikka kirjoitti:
Koiranruokaan ei kannattaisi kovin voimakkaita mausteita laittaa. Samoin koira ei tarvitse juurikaan suolaa... Se on ihan hyvä, että koira saa sekä eloperäistä tuotetta ja kasviksia, mutta molemmat olisi hyvä tarjota koiralle kypsentämättä niin kestää ravintoaineet paremmin tallessa Wink

Uskalsitko itse muuten maistaa?


Sorry Loikka ; kyseessä ei ollut koiranruoka, vaan sapuska jota koko perhe söi ja kehuja tuli kaikilta tahoilta ja koiruus nyt vain sattui olemaan viimeinen koekaniini! Laughing
Mausteista sen verran että nuo rehut imee jopa voimakkaimmatkin mausteet aika hyvin ja jos haluaa niiden maistuvan lopputuloksessa, niin niitä pitää käyttää reilusti. Se ei kuitenkaan ole tarkoitus, vaan ne mausteet on osa kokonaisuutta. Voi jopa ajatella sitäkin vaihtoehtoa että unohtaa ne pippurit ja Mojon pois koko listalta ja hakee sen maun pelkästään kasviksista.
Tänään syödään samaa kamaa lämmitettynä! Laughing
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 20.03.2009 20:02    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hylsysoppa kirjoitti:
Mitäs tuo las palmas kastike oikein on? Laughing


Paikallinen lisuke eri ruokien yhteydessä josta löytyy vähän kaikkea mahdollista voimakasmakuista yrttiä kautta paikallisia rehuja sekoitettuna kasvisöljyyn! Wink

Tuossa eräs annos johon olen laittanut kyseistä kastiketta maunantajaksi:

_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
tetri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Huh 2005
Viestejä: 7344

LähetäLähetetty: 20.03.2009 20:33    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Juureksien lisäksi näyttäisi nestettä lisätyn aivan liikaa.
Ei se läträäminen tee karjalanpaistista yhtään sen nykyaikaisempaa, jos nyt tommottiseen rikokseen (perinteisen ruoan moternisoimiseen) ylipäänsä on aiheellista ryhtyä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Tärppi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Mar 2004
Viestejä: 1699
Paikkakunta: Pallas

LähetäLähetetty: 20.03.2009 20:36    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mutta Tropical-ölle on todella hyvää!
Ja ainakin "paikallista" Wink
_________________
Tärpin ja Roopen sympioosi
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti MSN Messenger
Hylsysoppa
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Huh 2006
Viestejä: 2927
Paikkakunta: suomi

LähetäLähetetty: 20.03.2009 20:41    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tärppi kirjoitti:
Mutta Tropical-ölle on todella hyvää!
Ja ainakin "paikallista" Wink


Häviää mythokselle mennen tullen ja vielä palatessakin!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Loikka
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 948
Paikkakunta: Kotimaa

LähetäLähetetty: 20.03.2009 20:55    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Vilperi kirjoitti:
Sorry Loikka ; kyseessä ei ollut koiranruoka, vaan sapuska jota koko perhe söi ja kehuja tuli kaikilta tahoilta ja koiruus nyt vain sattui olemaan viimeinen koekaniini!


Aijaa... No hyvä että ei ollut koiranruokaa. Aloin jo huolestua teidän rekun ruokavaliosta Wink

No jos oma mielipide sanotaan niin ei ollut tää moternisoitu "karjalanpaisti" mun makuun näin näytöltä nautittuna. Eikös sanontakin kuulu että ulkonäkö on puoli ruokaa...

Itse olisin tehnyt ainakin nämä toisin...

- Lihan pinta ekaksi pannulla kiinni ennen paistiin laittamista
- Juurekset paahdetaan pannussa ennen paistiin laittamista, sellleri hiiteen...
- Nestettä huomattavasti vähemmän
- muutama laakerinlehtikin voisi eksyä joukkoon...

No mutta kokkeja on monenlaisia ja jokainen taplaa tyylillään...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
Hylsysoppa
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Huh 2006
Viestejä: 2927
Paikkakunta: suomi

LähetäLähetetty: 20.03.2009 20:59    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Loikka kirjoitti:
Vilperi kirjoitti:
Sorry Loikka ; kyseessä ei ollut koiranruoka, vaan sapuska jota koko perhe söi ja kehuja tuli kaikilta tahoilta ja koiruus nyt vain sattui olemaan viimeinen koekaniini!


Aijaa... No hyvä että ei ollut koiranruokaa. Aloin jo huolestua teidän rekun ruokavaliosta Wink

No jos oma mielipide sanotaan niin ei ollut tää moternisoitu "karjalanpaisti" mun makuun näin näytöltä nautittuna. Eikös sanontakin kuulu että ulkonäkö on puoli ruokaa...

Itse olisin tehnyt ainakin nämä toisin...

- Lihan pinta ekaksi pannulla kiinni ennen paistiin laittamista
- Juurekset paahdetaan pannussa ennen paistiin laittamista, sellleri hiiteen...
- Nestettä huomattavasti vähemmän
- muutama laakerinlehtikin voisi eksyä joukkoon...

No mutta kokkeja on monenlaisia ja jokainen taplaa tyylillään...



Loikka on näköjään kokki mun makuun! Itse tekisin aivan samoin+vähän monipuolisemmin mausteita.
Juuri näin, sellerit äkkiä pois pilaamasta kulinaristista makunautintoa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 20.03.2009 21:04    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

tetri kirjoitti:
Juureksien lisäksi näyttäisi nestettä lisätyn aivan liikaa.
Ei se läträäminen tee karjalanpaistista yhtään sen nykyaikaisempaa, jos nyt tommottiseen rikokseen (perinteisen ruoan moternisoimiseen) ylipäänsä on aiheellista ryhtyä.


Pitäisköhän arvon arvostelijalle vääntää valokuva nesteen määrästä ensimmäisen syöntikerran jälkeen!!?? Laughing
Mä sanoin jo aloitustekstiisää että emme elä enää 50 luvulla ja kun nykyään ollaan menossa tuonne terveellisemmän ruokavalion suuntaan, niin tässä on eräs vaihtoehto joka ei varmasti häpeä makunsa puolesta mitään kevytvaihtoehtoa. Ja jos tuon annoksen arvot lasketaan vaikka lääkäreiden toimesta, niin tuskin pahempia moitteita tulee??!! Twisted Evil
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
tetri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Huh 2005
Viestejä: 7344

LähetäLähetetty: 20.03.2009 21:10    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jätä vaan suosiolla ne viittaukset "karjalanpaistiin" pois, niin kritiikkikin menettää teränsä!
Noh, onneksi ei sentäs ollut riistanlihaa haaskuussa... Wink
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 20.03.2009 21:42    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Äkkiseltään kysymys selleristä; mitä vikaa kyseisessä juureksessa on!!??
Voimakasmakuinen juures joka sopii erittäin hyvin eri liharuokien maustamiseen.
Tetri: ruokia voi tehdä myös soveltaen pilaamamatta kulinaristisia nautintoja, mutta lisäten joitakin nykyaikana saatavilla olevia aineksia ja siten saada eväs uuteen kuosiin.
Luuletko että "vanha" kansa teki ruokansa aina saman kaavan mukaan?
Jos näin on, niin olet pahasti erehtynyt!! Ruoka tehtiin saatavilla olevien raaka-aineiden mukaisesti ja siitä johtuu esim. eripuolilla suomea esiintyvien ruokien kirjavuus vaikka lähtökohdat olisivat olisivat olleet samoja.
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle 1, 2, 3, 4, 5  Seuraava
Sivu 1 Yht. 5

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com