OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Vilperin lihapasteijat.
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Barbi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Mar 2007
Viestejä: 1037

LähetäLähetetty: 23.12.2008 10:07    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tässä ohje missä on käytetty ruisjauhoja ja vehnäjauhoja...jauhojen suhde on tekijäkohtainen....

Karjalanpiirakat, 30–40 kappaletta

Puurotäyte:
50 g voita
3 dl riisiä
2,5 dl vettä
1 l punaista maitoa Itse käytän ihan kevytmaitoa
(kananmuna)
2 tl suolaa

Keitetään kuten kuin tavallinen riisipuuro: Kiehauta vesi ja lisää siihen riisi. Keitä hissukseen, kunnes vesi on imeytynyt ja lisää sitten maito. Hauduta tunnin verran ja terästä voilla. Jos haluaa täytteeseen kauniin kiillon, lisätään joukkoon kananmuna.


Kuoritaikina:
3 dl vettä
reilu tl suolaa
2 dl vehnäjauhoja
3-4 dl ruisjauhoja

Sekoita vesi, suola ja vehnäjauhot pulikalla ja vaivaa, jotta taikinaan tulisi sitkoa. Lisää vasta sitten ruisjauhot.

Muotoile käsin kuoritaikinasta pitkä, tasainen pötkö ja pilko se veitsellä kakkaroiksi. Kakkarat ajellaan (kaulimella kaulitaan, piirakkapulikalla ajellaan), ei paineta vaan annetaan taikinakakkaran pyöriä pulikan alla pyöreäksi ja ohueksi levyksi. Käytä apuna vähän ruis- ja vehnäjauhosekoitusta, jottei taikina tartu kiinni alustaan. Keskelle lisätään noin ruokalusikallinen riisitäytettä. Taita molemmat reunat kohti keskustaa niin, että täytettä jää näkyviin noin 1,5 leveydeltä.

Sitten seuraa vaikein vaihe: rypytys peukalolla ja etusormella, jonka oppii tekemään oikeaoppisen kauniiksi vasta ajan ja kokemuksen kautta.

Paista 300-asteisessa uunissa kymmenisen minuuttia. Voitele voisulalla tai margariinilla. Nauti sellaisenaan tai munavoin kanssa.
_________________
Paljon parempi unohtaa ja hymyillä kuin muistaa ja olla surullinen.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 23.12.2008 12:26    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Noilla taikinaohjeilla sitä pääsee jo hyvään alkuun! Wink
Vaikka lopputuote ei "karjalanpiirakka" olekaan, niin mikä muu kuin mielikuvituksen puute estää kokeilemasta eri täytteitä; voihan sen nimetä miksi kukakin haluaa jos jotain hyvältä maistuvaa on saanut aikaiseksi. Laughing
Lihamyllyn hinnasta ei ole hajuakaan, koska me ostettiin tuo talouskoneen mukana samassa ronttikaupassa.
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
9.3x622
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Huh 2004
Viestejä: 16755

LähetäLähetetty: 23.12.2008 15:40    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

No perskeles, ristitään se piirakka vaikka etelänpellen piirakaksi.
_________________
Polku on kulkijaansa viisaampi. !&%¤# määrä on vakio.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
petra
Kanta-asiakas


Liittynyt: 12 Lok 2006
Viestejä: 2802

LähetäLähetetty: 23.12.2008 17:42    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

ja piirakan malli pitää ottaa emännältä Wink
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jersu
Kanta-asiakas


Liittynyt: 18 Hei 2006
Viestejä: 1519
Paikkakunta: seinäjoki

LähetäLähetetty: 23.12.2008 18:23    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

petra kirjoitti:
ja piirakan malli pitää ottaa emännältä Wink


Milläs ne karvat siihen tehrähän Laughing
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti MSN Messenger
9.3x622
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Huh 2004
Viestejä: 16755

LähetäLähetetty: 23.12.2008 20:08    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ne piirakat voi olla mallia posliini ja nimi olisikin etelänpellen posliinipiirakka.
_________________
Polku on kulkijaansa viisaampi. !&%¤# määrä on vakio.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
tetri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Huh 2005
Viestejä: 7344

LähetäLähetetty: 25.12.2008 18:32    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Vilperi kirjoitti:
...niin mikä muu kuin mielikuvituksen puute estää kokeilemasta eri täytteitä...
Ruoanlaittoperinteen ja -taidon tiedostaminen ja kunnioittaminen.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
ioni
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Tam 2008
Viestejä: 7663
Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa

LähetäLähetetty: 25.12.2008 20:36    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jersu kirjoitti:
petra kirjoitti:
ja piirakan malli pitää ottaa emännältä Wink


Milläs ne karvat siihen tehrähän Laughing


Onko teidän emännillä karvoja piirakassa? Shocked
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
tetri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Huh 2005
Viestejä: 7344

LähetäLähetetty: 07.04.2009 20:51    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ei kai vaan Vilperillä ole sormensa pelissä...?!Shocked

Joensuun Taitokortteli on lanseerannut pääsiäismarkkinoille karjalaisen suklaapiirakan.
(Joensuu, Karjalainen)

Karjalanpiirakkaa huomattavasti pienemmän konvehdin kuori on tehty maitosuklaasta tai tummasta suklaasta. Sisus on valkosuklaata.

Maistuvasta herkusta toivotaan uutta hittituotetta Pohjois-Karjalan matkailuun.

Varsinainen karjalanpiirakka on tuotteena suojattu.

Idean äiti on toiminnanjohtaja Petra Kärnä yhdistyksestä Taito Pohjois-Karjala.

– Karjalanpiirakan muoto ja rypytys on vaikea tehdä suklaasta. Nyt käytämme silikonimuottia, jolla saadaan juuri haluamamme muoto ja rypytys. Keskellä oleva suklaa muotoillaan lopuksi pensselillä, Kärnä kertoo.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
ioni
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Tam 2008
Viestejä: 7663
Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa

LähetäLähetetty: 07.04.2009 20:56    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Rypytetty suklaapiirakka... Shocked
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jyräys
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Lok 2006
Viestejä: 3171
Paikkakunta: SS

LähetäLähetetty: 07.04.2009 21:04    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

ioni kirjoitti:
Rypytetty suklaapiirakka... Shocked
Mr. Green Mr. Green
_________________
Save a tree - eat a beaver
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
petra
Kanta-asiakas


Liittynyt: 12 Lok 2006
Viestejä: 2802

LähetäLähetetty: 07.04.2009 22:16    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

tetri kirjoitti:
Ei kai vaan Vilperillä ole sormensa pelissä...?!Shocked

Joensuun Taitokortteli on lanseerannut pääsiäismarkkinoille karjalaisen suklaapiirakan.
(Joensuu, Karjalainen)

Karjalanpiirakkaa huomattavasti pienemmän konvehdin kuori on tehty maitosuklaasta tai tummasta suklaasta. Sisus on valkosuklaata.

Maistuvasta herkusta toivotaan uutta hittituotetta Pohjois-Karjalan matkailuun.

Varsinainen karjalanpiirakka on tuotteena suojattu.

Idean äiti on toiminnanjohtaja Petra Kärnä yhdistyksestä Taito Pohjois-Karjala.

– Karjalanpiirakan muoto ja rypytys on vaikea tehdä suklaasta. Nyt käytämme silikonimuottia, jolla saadaan juuri haluamamme muoto ja rypytys. Keskellä oleva suklaa muotoillaan lopuksi pensselillä, Kärnä kertoo.

tämä tuote on kommuunin kehittelemä Idea
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 08.04.2009 14:56    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

tetri kirjoitti:
Vilperi kirjoitti:
...niin mikä muu kuin mielikuvituksen puute estää kokeilemasta eri täytteitä...
Ruoanlaittoperinteen ja -taidon tiedostaminen ja kunnioittaminen.


Vähän myöhään tulee tuohon vastaus! Wink
Minkä keleen perinteen!!?? Reseptejä on muokattu aina tilanteen mukaan että mitä on sattunut taloudesta löytymään ja jos edes auttavasti hallitsee sen perinteisenkin tekemisen, niin yksikin pätevä syy, miksi sitä ei voisi muokkailla uuteen kuosiin jolloin siitäkin voi tulla jossain vaiheessa perinne. Raakaaineiden saatavuus on nykyään aivan eri tasolla kuin 50 vuotta taaksepäin ja jo vaihtelunhalu on riittävä peruste respojen muokkaamiseen. Jokainen tekee kotonaan sapuskaa miten tykkää ja mä ainakin mielelläni joiltain osin sovellan niitä mieleni mukaan ja harvoin on syöjät olleet närkästyneitä lopputuloksesta!! Wink Tunnusta vaan sinäkin tetri että aika on ajanut ohitse sen läskikastikkeen ja sitäkin tehdään nykyisin vain sen takia että taito pysyy hyppysissä jollain tavalla. Cool

Ja mä en ole millään tavalla syyllinen tuohon suklaaversioon!! Laughing
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Punajalaka
Kanta-asiakas


Liittynyt: 04 Tam 2006
Viestejä: 3187
Paikkakunta: :)

LähetäLähetetty: 08.04.2009 16:24    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Minusta kyllä kuuluu ihan olennaisena osana ruuanlaittotaitoon se, että osataan vähän muutella niitä reseptejä ja tiijä nuista perinteistäkään, kunnioittakoot ne niitä, joita kiinnostaa ja syökööt perinteisesti vaikka raakana suoraan haaskalta, vai miten ne on muinoin perinteisesti syöneetkään, nyky inhminen sitä oikeen edes tiedä, kun jotku ovat niitä ruuanlaittotapoja jo sukupolvitolkulla raiskanneet kaikenlaisilla kokeiluillaan.
_________________
No ehä minä, mutta muut.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3
Sivu 3 Yht. 3

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com