OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Söin ensimmäistä kertaa hyvää maksaa.

 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Rebe
Kanta-asiakas


Liittynyt: 23 Hei 2009
Viestejä: 586

LähetäLähetetty: 19.12.2009 14:59    Viestin aihe: Söin ensimmäistä kertaa hyvää maksaa. Vastaa lainaamalla viestiä

Tähän asti olen kulkenut pimeydessä ja luullut ettei maksasta saa hyvää tekemälläkään. Nyt kuitenkin viikonloppuna söin peuran maksaa, joka maistui todella hyvältä. Kokki oli pienissä pössyissä ja mietimme, että pystyyköhän sitä maksaa enää syömään, mutta lopputulos oli aivan uskomaton. En tiedä onko täällä jo kerrottu, mutta laitanpa sen ylös jos joku ei vielä ole kuullut.

Hirven/peuran/kauriin maksaa niinpaljon kuin haluaa syödä
Noin pullollinen kirkasta viinaa(1dl maksaan ja loput kokille)
n. 1,5-2dl Soodavettä(ruokasoodaa ja vettä)
Voita
Suolaa
Pippuri

Maksa leikataan n. 1-2cm "pihveiksi" joko pysty tai vaakasuorassa, riippuen tarjoilutavasta. Samalla poistetaan kalvoja ja muita härpäkkeitä. Laita voita pannulle ja aloita pihvien paistaminen. Lisää suola ja pippuri. Kun pihvejä on paistettu vähän aikaa, lisää soodavesi ja sen jälkeen hetken kuluttua 1dl kirkasta viinaa. Anna muhia hetki ja ruoka on valmista.
_________________
"Annosa vulpes haud capitur laqueo"
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Koukkupolovi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Jou 2004
Viestejä: 6824
Paikkakunta: Kainuu-Koillismaa

LähetäLähetetty: 25.12.2009 20:38    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kertoiko kokki, mikä on tuon soodaveden missio ?
Ymmärtäisin sen joskus väkevän maksanhajun ja -maun loiventajaksi, mutta eikö samaan tulokseen pääse viipaleiden huuhtelulla, valutuksella ja esim talouspaperi-imutuskuivatuksella ?
Alkoholin "väärinkäyttöön" en kommentoi. Sehän ei ollut minun pullo Wink Wink
_________________
Hoc iam omni varietate caret.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
whiski
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 01 Hel 2009
Viestejä: 106
Paikkakunta: Turku

LähetäLähetetty: 25.12.2009 20:41    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Maksa paistinpannulle, kevyt ruskistus kuumalla pannulla ja ripaus suolaa pintaan ja ei kun ääntä kohden ja maiskis ja uusi kierros Wink
_________________
Wanha wirttynyt Whiski
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Rebe
Kanta-asiakas


Liittynyt: 23 Hei 2009
Viestejä: 586

LähetäLähetetty: 25.12.2009 21:09    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuossa äsken paistelin. Ei niin paljoa viinaa. Sillä tosiaan pitäisi olla lieventävää vaikutusta. Sama tuo soodavesi. Huuhtelin ja putsasin ensin ne palat. No tuplateho sitten Rolling Eyes Ei kovin paksuja "pihvejä" sentti maksimi. Tämmöstä huomasin.
_________________
"Annosa vulpes haud capitur laqueo"
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Panostaja
Kanta-asiakas


Liittynyt: 02 Syy 2007
Viestejä: 1911

LähetäLähetetty: 26.12.2009 17:20    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Pentuna kun kulin isän mukana hirvimetällä niin aina kun vasa muksautettiin nurin niin maksa paistettiin nuotion hiilloksella ja minusta se oli paljon paremman makuista kuin pannulla kypsennetty. Nyt kokeilin taas nuotiolla paistamalla ja hyvää oli. Siihen vain suola niin avot. Ompa mies valmis vaikka vi-tunnuoluun.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Antti
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Maa 2004
Viestejä: 930
Paikkakunta: Etelä-Häme

LähetäLähetetty: 13.01.2010 20:23    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Peuran vasikan maksahan nyt ei maistu millekään ilman mitään viinoja ja soodavesiäkään. Suolaa ja ripaus pippuria pintaan. Oikein vanhan hirvisonnin maksa se vasta maistuu sille, mille maksan kuuluukin ollakseen herkullista Wink
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
terva
Kanta-asiakas


Liittynyt: 19 Elo 2007
Viestejä: 1679

LähetäLähetetty: 13.01.2010 21:40    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hirvenmaksasta tehdyt pihvit

n 500g pala maksaa jauhettuna
3 perunaa
2 porkkanaa
1 pieni kesäkurpitsa
suola ja valkopippuri

Raastetaan perunat, porkkanat ja kesäkurpitsa. Sekoitetaan kaikki jauhetun maksan kanssa, maustetaan.

Pannu kuumaksi ja voissa paistetaan sellasia 5-7mm paksuja pihvejä. Tosta satsista tulee hyvin kolmelle. Seuraksi voi keittää perunat tai tehdä muussin. Tarjoillaan puolukkahillon kera.

Näin maksa ei maistu niin voimakkaana ja vähän nirsompikin syö.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com