Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Rebe Kanta-asiakas
Liittynyt: 23 Hei 2009 Viestejä: 586
|
Lähetetty: 19.12.2009 14:59 Viestin aihe: Söin ensimmäistä kertaa hyvää maksaa. |
|
|
Tähän asti olen kulkenut pimeydessä ja luullut ettei maksasta saa hyvää tekemälläkään. Nyt kuitenkin viikonloppuna söin peuran maksaa, joka maistui todella hyvältä. Kokki oli pienissä pössyissä ja mietimme, että pystyyköhän sitä maksaa enää syömään, mutta lopputulos oli aivan uskomaton. En tiedä onko täällä jo kerrottu, mutta laitanpa sen ylös jos joku ei vielä ole kuullut.
Hirven/peuran/kauriin maksaa niinpaljon kuin haluaa syödä
Noin pullollinen kirkasta viinaa(1dl maksaan ja loput kokille)
n. 1,5-2dl Soodavettä(ruokasoodaa ja vettä)
Voita
Suolaa
Pippuri
Maksa leikataan n. 1-2cm "pihveiksi" joko pysty tai vaakasuorassa, riippuen tarjoilutavasta. Samalla poistetaan kalvoja ja muita härpäkkeitä. Laita voita pannulle ja aloita pihvien paistaminen. Lisää suola ja pippuri. Kun pihvejä on paistettu vähän aikaa, lisää soodavesi ja sen jälkeen hetken kuluttua 1dl kirkasta viinaa. Anna muhia hetki ja ruoka on valmista. _________________ "Annosa vulpes haud capitur laqueo" |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Koukkupolovi Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Jou 2004 Viestejä: 6824 Paikkakunta: Kainuu-Koillismaa
|
Lähetetty: 25.12.2009 20:38 Viestin aihe: |
|
|
Kertoiko kokki, mikä on tuon soodaveden missio ?
Ymmärtäisin sen joskus väkevän maksanhajun ja -maun loiventajaksi, mutta eikö samaan tulokseen pääse viipaleiden huuhtelulla, valutuksella ja esim talouspaperi-imutuskuivatuksella ?
Alkoholin "väärinkäyttöön" en kommentoi. Sehän ei ollut minun pullo _________________ Hoc iam omni varietate caret. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
whiski Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 01 Hel 2009 Viestejä: 106 Paikkakunta: Turku
|
Lähetetty: 25.12.2009 20:41 Viestin aihe: |
|
|
Maksa paistinpannulle, kevyt ruskistus kuumalla pannulla ja ripaus suolaa pintaan ja ei kun ääntä kohden ja maiskis ja uusi kierros _________________ Wanha wirttynyt Whiski |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Rebe Kanta-asiakas
Liittynyt: 23 Hei 2009 Viestejä: 586
|
Lähetetty: 25.12.2009 21:09 Viestin aihe: |
|
|
Tuossa äsken paistelin. Ei niin paljoa viinaa. Sillä tosiaan pitäisi olla lieventävää vaikutusta. Sama tuo soodavesi. Huuhtelin ja putsasin ensin ne palat. No tuplateho sitten Ei kovin paksuja "pihvejä" sentti maksimi. Tämmöstä huomasin. _________________ "Annosa vulpes haud capitur laqueo" |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Panostaja Kanta-asiakas
Liittynyt: 02 Syy 2007 Viestejä: 1911
|
Lähetetty: 26.12.2009 17:20 Viestin aihe: |
|
|
Pentuna kun kulin isän mukana hirvimetällä niin aina kun vasa muksautettiin nurin niin maksa paistettiin nuotion hiilloksella ja minusta se oli paljon paremman makuista kuin pannulla kypsennetty. Nyt kokeilin taas nuotiolla paistamalla ja hyvää oli. Siihen vain suola niin avot. Ompa mies valmis vaikka vi-tunnuoluun. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Antti Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Maa 2004 Viestejä: 930 Paikkakunta: Etelä-Häme
|
Lähetetty: 13.01.2010 20:23 Viestin aihe: |
|
|
Peuran vasikan maksahan nyt ei maistu millekään ilman mitään viinoja ja soodavesiäkään. Suolaa ja ripaus pippuria pintaan. Oikein vanhan hirvisonnin maksa se vasta maistuu sille, mille maksan kuuluukin ollakseen herkullista |
|
Takaisin alkuun |
|
|
terva Kanta-asiakas
Liittynyt: 19 Elo 2007 Viestejä: 1679
|
Lähetetty: 13.01.2010 21:40 Viestin aihe: |
|
|
Hirvenmaksasta tehdyt pihvit
n 500g pala maksaa jauhettuna
3 perunaa
2 porkkanaa
1 pieni kesäkurpitsa
suola ja valkopippuri
Raastetaan perunat, porkkanat ja kesäkurpitsa. Sekoitetaan kaikki jauhetun maksan kanssa, maustetaan.
Pannu kuumaksi ja voissa paistetaan sellasia 5-7mm paksuja pihvejä. Tosta satsista tulee hyvin kolmelle. Seuraksi voi keittää perunat tai tehdä muussin. Tarjoillaan puolukkahillon kera.
Näin maksa ei maistu niin voimakkaana ja vähän nirsompikin syö. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|