Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Paatti Kanta-asiakas
Liittynyt: 30 Lok 2004 Viestejä: 3041
|
Lähetetty: 21.09.2010 20:42 Viestin aihe: |
|
|
tetri kirjoitti: | Poikameton maksaa pyöräytin pannulla eilisillan huikopalaksi. |
Iso peukku. Jos kerran ammutaan, niin käytetään kanssa kaikki, eikä anneta koirille.
Majavaa ja kyyhkyä leivän päällä iltapalaksi kaverina voimakas koskenlaskija, pepperoni ja hitunen american dressingiä.
Kyytipoikana Jäägri ölu |
|
Takaisin alkuun |
|
|
terva Kanta-asiakas
Liittynyt: 19 Elo 2007 Viestejä: 1679
|
Lähetetty: 21.09.2010 21:45 Viestin aihe: |
|
|
Paatti kirjoitti: | tetri kirjoitti: | Poikameton maksaa pyöräytin pannulla eilisillan huikopalaksi. |
Iso peukku. Jos kerran ammutaan, niin käytetään kanssa kaikki, eikä anneta koirille. |
Miksei koiralle voisi antaa, perustele? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Paatti Kanta-asiakas
Liittynyt: 30 Lok 2004 Viestejä: 3041
|
Lähetetty: 21.09.2010 22:11 Viestin aihe: |
|
|
Koiranruokaa saa kaupastakin. Metsoa ei!
Varis muuten kelpaa koiralle oikein hyvin jos on ampumalla tarkoitus hankkia linturuokaa koiralle.
Saa sille tietysti makupalat antaa mutta ainakin itse metsästän itselleni enkä koiralleni. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
esteri Kanta-asiakas
Liittynyt: 06 Maa 2004 Viestejä: 3918
|
Lähetetty: 21.09.2010 22:48 Viestin aihe: |
|
|
Minä annan koiralle aina maksan ja keuhkot. Pienemmiltä linnuilta jalan. Kivipiiras ja syvän jää sitten minulle.
Tuntuis "vähän" ouvolta suolistuksen yhteydessä alakaa kaivelemaan repusta koiralle "kaupan ruokaa". |
|
Takaisin alkuun |
|
|
poiu Kanta-asiakas
Liittynyt: 14 Maa 2008 Viestejä: 232
|
Lähetetty: 22.09.2010 22:45 Viestin aihe: |
|
|
Eilen savustettua kyyhkysenrintaa pekonilla höystettynä. Tajuttoman hyvää |
|
Takaisin alkuun |
|
|
RipeH Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Syy 2005 Viestejä: 919 Paikkakunta: Kuhmo
|
Lähetetty: 22.09.2010 23:00 Viestin aihe: |
|
|
Paatti kirjoitti: | tetri kirjoitti: | Poikameton maksaa pyöräytin pannulla eilisillan huikopalaksi. |
Iso peukku. Jos kerran ammutaan, niin käytetään kanssa kaikki, eikä anneta koirille. |
Kauhistuksella kuuntelin kun aikuinen, järkevänä pitämäni mies kehuskeli kun oli koppelon rintaa pannulla paistellu ja syöny. Kysyin, että teitkö lopuista kastikkeen. Sillä silmät pyöristy ja sanoi, että tietenkin heitin loput menemään, eihän niillä mitään tee. Piti asiaa itsestään selvyytenä, että pelkästään täkkälihat otetaan.
Itku siinä minulle taisi tulla, kun tuommoisia pöljyyksiä menevät tekemeen. Kyllä yritin ripittää, että jos ammutaan niin sitten myös riista hyödynnetään kunnolla.
Mutta enpä tiedä menikö perille, koska vasta argumentti oli, että eihän hirven nahkaakaan syödä etc...
Minulle suurin palkinto ammutun linnun kohalla on ruskeakastike ja sieltä etenki kivispiira. Myös sydän ja maksa samaan sekaan ja ai että on hyvää. Siipipankot ja jalat siellä makua antamassa ja saahan niistä muutaman lihapalasenki irti, ainakin teertä suuremmista. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
whiski Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 01 Hel 2009 Viestejä: 106 Paikkakunta: Turku
|
Lähetetty: 23.09.2010 08:29 Viestin aihe: |
|
|
Hienosti toimittu. Riistaa on kunnioitettava ja käytettävä kokonaisuudessa hyödyksi. Tuossa yhdelle maanviljelijälle totesin, kun kirosi räksiä, että pitäisi ampua pois, niin sanoin, että syö myös ne sitten! Arvatkaa, mikä oli miehen kysymys? Juuri se, että "Voiko räksän lihaa syödä?, sehän on ihan roskalintu?" Hetken siinä sitten keskusteltiin roskalinnuista _________________ Wanha wirttynyt Whiski |
|
Takaisin alkuun |
|
|
qwazzy Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 17 Hei 2004 Viestejä: 88 Paikkakunta: Tampere
|
Lähetetty: 23.09.2010 22:06 Viestin aihe: |
|
|
Pannulla pyöräytin hirvenliha säilykettä siivut ja ruisleivälle voin kanssa. Kevyttä iltapalaa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
minnow Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 07 Syy 2007 Viestejä: 56 Paikkakunta: Oulun pohjoispuolella
|
Lähetetty: 30.09.2010 21:55 Viestin aihe: |
|
|
opiskelijakämpässä tuli vähän kokkailtua tänään Toin kotopuolesta yhden teeren rintalihat mukanani, ja niistä loihdin oikein juhla-aterian
Ensin paloittelin lihat sopiviksi paloiksi, hirveän pieneksi en kuitenkaan silpunnut. Sitten ruskistin palat pannulla, voissa tietenkin, jonka jälkeen käärin ne kauttaaltaan pekoninsiivujen sisään. Näin syntyneen nyytin sulloin vielä folion sisään ja laitoin paketin uuniin 150 asteeseen.
Kyytipojaksi laitoin sitten perunoita: ensin kuorin ja paloittelin perunat ranskanpottujen mallisiksi "tikuiksi". Niitä keittelin suolavedessä about 10 minuuttia, jonka jälkeen nakkasin ne paistinpannulle ja lorautin öljyä joukkoon. Tässä vaiheessa pistin uuniin pellin, jotta se saisi hyvän esilämmön, ja perunoista tulisi rapeita Samalla väänsin uunin vähän yli 200 asteeseen (liha oli ollut uunissa ehkä puoli tuntia tähän mennessä). Kuullotin perunoita pannulla siihen saakka, että uuni lämpeni tavoitelämpötilaan, ja nakkasin perunat pellille leivinpaperin päälle. Folionyytin siirsin myös tässä vaiheessa samalle pellille. Noin kymmenen minuutin jälkeen väänsin uunin taas 150:iin, ja toisen kymmenen minuutin päästä kokonaan kiinni. Siinä pikkuhiljaa kylmenevässä uunissa annoin sitten vielä ruuan kypsyä jonkin aikaa.
Lopputulos olikin sitten oikein hyvä Pekoni oli maustanut linnun oikeinkin mukavan makuiseksi, itse lintuun ei mausteita laitettu lainkaan. Kaikkea lihaa en jaksanut edes syödä, mutta kylmänäkin tuo tuntui olevan hyvää, kun äsken jääkaapista kaivelin Voisi joskus kokeilla ilman lihan paloittelua, niin olisi helpompi leikellä nyytistä siivuja... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lyrurus Kanta-asiakas
Liittynyt: 27 Jou 2004 Viestejä: 1999 Paikkakunta: Muurame
|
Lähetetty: 02.10.2010 19:59 Viestin aihe: |
|
|
Pyykyyhkymixiä. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Torgoth Kanta-asiakas
Liittynyt: 23 Elo 2004 Viestejä: 2668 Paikkakunta: P-Pohjanmaa
|
Lähetetty: 03.10.2010 18:13 Viestin aihe: |
|
|
Koskeloa ja haapanaa kermakastikkeessa veneperunoiden kera. Ja todella hyvää oli, toivottavasti pääsisi vielä tälle syksyä koskelon reppuun laittamaan. _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Jänkäkurppa Kanta-asiakas
Liittynyt: 26 Syy 2008 Viestejä: 2139 Paikkakunta: Takajänkhä
|
Lähetetty: 03.10.2010 19:21 Viestin aihe: |
|
|
Tähän aikaan hyvin hirven vasan sisäpaistista valmistettu hirvikeitto on metsmiehen perusruokaa.
Keitinveteen kiehumaan noin 5cm kylkiluun pätkiä, jolloin luuydin antaa sen viimeisen aromin. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Mc-manteli Kanta-asiakas
Liittynyt: 28 Lok 2007 Viestejä: 3606 Paikkakunta: Länsirannikko
|
Lähetetty: 03.10.2010 21:23 Viestin aihe: |
|
|
Kyyhkyskeittoa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
masiina Kanta-asiakas
Liittynyt: 18 Jou 2005 Viestejä: 1579
|
Lähetetty: 05.10.2010 10:02 Viestin aihe: |
|
|
Kanalintusoppaa joka sisälti teertä ja pyytä, oli ihan suun mukaista. _________________ "...olen enemmän kuin valmis, vaaran varpaille astumaan." |
|
Takaisin alkuun |
|
|
9.3x622 Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Huh 2004 Viestejä: 16755
|
Lähetetty: 08.10.2010 15:54 Viestin aihe: |
|
|
Tein vasapaistin ja näkyy kelpaavan muillekin. _________________ Polku on kulkijaansa viisaampi. !&%¤# määrä on vakio. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|